Mengen Kebabı



 
Malzemeler
 
1 kg kuzu kuşbaşı
100 gr tereyağı
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1/2 kg mantar
4 adet domates
Yeterince tuz, karabiber, kekik
 
Üzeri için
1 su bardağı konserve bezelye
1 kutu krema
200 gr kaşar peyniri rendesi
 
 
Yapılış
  • Etler yıkandıktan sonra, tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Başka bir tava da ince kıyım soğan, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış biber, sarımsak ve mantar soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  • Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesler eklenir.
  • En son et ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Baharatlar ilave edilerek bir taşım daha pişirilip altı kapatılır.
  • Yemek borcama alınır üzerine bezelye ile karıştırılmış krema yayılır.
  • Üzerine kaşar rendesi serpilip 180 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder