Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı
100 gr tereyağı
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1/2 kg mantar
4 adet domates
Yeterince tuz, karabiber, kekik
Üzeri için
1 su bardağı konserve bezelye
1 kutu krema
200 gr kaşar peyniri rendesi
Yapılış
- Etler yıkandıktan sonra, tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
- Başka bir tava da ince kıyım soğan, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- İnce doğranmış biber, sarımsak ve mantar soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
- Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesler eklenir.
- En son et ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Baharatlar ilave edilerek bir taşım daha pişirilip altı kapatılır.
- Yemek borcama alınır üzerine bezelye ile karıştırılmış krema yayılır.
- Üzerine kaşar rendesi serpilip 180 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder