4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
6 adet kemiksiz tavuk kalça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, şeker, sıvıyağ
3 adet sivri biber
3 adet domates
Yapılış
- Patlıcanlar alacalı soyulup, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde kesildikten sonra tuzlu suda bekletilir.
- İnce kıyım soğan ve sarımsak sıvıyağda sotelenip üzerine tavuklar ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Yeterince tuz ve karabiber eklenir, şeker ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilip 5 dk daha kavrulur.
- Patlıcanların suyu süzülüp sıvıyağda kızartılır.
- Biberler serçe parmağı büyüklüğünde kesilip kızartılır.
- Tavuklar fırın kabına yerleştirilir, üzerine patlıcanlar dizilip bir tutam tuz ve şeker serpilir.
- Domatesler halka halka kesilip patlıcanların üzerine dizilir.
- En üste biberler dizilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında domatesler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder