Reyhanlı Börülce Çorbası

Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı börülce
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağı
Yeterince tuz
 
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru reyhan
 
Yapılış
  • İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilave edilip sotelenir
  • Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış olan bakliyatlar ilave edilir.
  • Yeterince tuz ve su eklenip kıvamı gelinceye kadar pişirilir.
  • Bir tavanın içinde tereyağı eritilip reyhan eklenerek kızdırılır.
  • Çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder