Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı börülce
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağı
Yeterince tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Yapılış
- İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilave edilip sotelenir
- Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış olan bakliyatlar ilave edilir.
- Yeterince tuz ve su eklenip kıvamı gelinceye kadar pişirilir.
- Bir tavanın içinde tereyağı eritilip reyhan eklenerek kızdırılır.
- Çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder