Haşhaşlı Çörek


Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2/3 su bardağı sıvıyağı
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un

içi için;
250 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağı
2 adet yumurta akı
Ceviz içi

Üzeri için;
Yumurta sarısı

Yapılış
  • Hamur için; ılık süte diğer malzemeler eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • İçi için Haşhaş, yumurta akı ve sıvıyağ karıştırılır.
  • Hamur ikiye bölünüp her beze olabildiğince ince açılır.
  • Üzerine haşhaşlı karışım sürülüp ceviz serpilerek rulo sarılır.
  • Sonra her rulo boydan ikiye kesilip saç örgüsü gibi sarılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder