Malzemeler
4 adet patlıcan
3 adet domates rendesi
Yarım limon suyu
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber
Yapılış
- Patlıcanlar tamamen soyulup uzunlamasına dörde sonra yandan ikiye kesilir. Limon suyu ile ovulup dibi düz ve geniş bir tencereye dizilir.
- Domates rendesi tuz, şeker, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılıp patlıcanların üzerine gezdirilir.
- Ocakta kaynayıncaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bir kasede sirke ve dövülmüş sarımsak karıştırılıp tencereye ilave edilir.
- 5 dk daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp ağzı kapalı olarak soğumaya bırakılır.
- 2-3 saat dinlendirilip servis tabağına alındıktan sonra maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder