Malzemeler
3 adet havuç
1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı tel şehriye
2 lt tavuk suyu
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağı
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
8-10 dal maydanoz
Yapılış
- Havuçlar rendelendikten sonra az yağda kavrulur.
- Üzerine arpa şehriye ilave edilip bal rengi olana kadar kavrulur.
- Tel şehriye, yeterince tuz, karabiber ve tavuk suyu ilave edilip kıvama gelinceye dek pişirilir.
- Terbiyesi için; un, yumurta ve yoğurt çırpılıp tencereden alınan çorbadan 1-2 kepçe katılıp ılıklaştırıldıktan sonra tencereye eklenir.
- 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ince kıyım maydanoz serpilerek ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder