Terbiyeli Şehriye Çorbası


Malzemeler
3 adet havuç
1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı tel şehriye
2 lt tavuk suyu
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağı
 
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
8-10 dal maydanoz
 
Yapılış
  • Havuçlar rendelendikten sonra az yağda kavrulur.
  • Üzerine arpa şehriye ilave edilip bal rengi olana kadar kavrulur.
  • Tel şehriye, yeterince tuz, karabiber ve tavuk suyu ilave edilip kıvama gelinceye dek pişirilir.
  • Terbiyesi için; un, yumurta ve yoğurt çırpılıp tencereden alınan çorbadan 1-2 kepçe katılıp ılıklaştırıldıktan sonra tencereye eklenir.
  • 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ince kıyım maydanoz serpilerek ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder