Havuçlu Kereviz Halkaları

Malzemeler

5 adet büyük boy kereviz
1/2 limon
5 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Yeterince tuz


  • Kerevizlerin kabuğu soyulup oyma aleti ile içleri havuçların genişliğinde oyulur.
  • Havuçların kabukları soyulup kerevizlerin içine geçirilir. Kerevizler halka halka kesilir.
  • İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye dek kavrulduktan sonra kerevizler tencereye dizilir.
  • Üzerine tuz, şeker, zeytinyağı ve portakal suyu eklenip kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Tencerede ağzı kapalı olarak soğutulduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder