5 adet büyük boy kereviz
1/2 limon
5 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Yeterince tuz
- Kerevizlerin kabuğu soyulup oyma aleti ile içleri havuçların genişliğinde oyulur.
- Havuçların kabukları soyulup kerevizlerin içine geçirilir. Kerevizler halka halka kesilir.
- İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye dek kavrulduktan sonra kerevizler tencereye dizilir.
- Üzerine tuz, şeker, zeytinyağı ve portakal suyu eklenip kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tencerede ağzı kapalı olarak soğutulduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder