Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış fasulye
1/2 demet taze soğan
1 demet taze sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
Sosu için;
1 çay bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
Yeterince tuz, karabiber
Süslemek için;
Haşlanmış yumurta
10-15 adet siyah zeytin
Yapılış
- Soğanlar piyazlık doğranıp tuz ile ovulduktan sonra ince kıyım maydanoz, taze soğan, taze sarımsak, haşlanmış fasulyenin 3/2'si yeterince tuz ve sıvıyağ iyice harmanlanıp servis tabağına alınır.
- Kalan fasulye, tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu ile karıştırılıp robottan çekildikten sonra piyazın üstüne yayılır.
- Haşlanmış yumurta ve zeytin ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder