Loğlazlı Pilav


Malzemeler
 
1,5 su bardağı kuru börülce
3 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber
Sıvıyağ
 
Yapılış
 
  • Börülce su ile bir iki taşım kaynatılıp süzülür.
  • Üzerine tekrar su ve tuz ile yumuşayıncaya dek haşlanır.
  • Börülcelerin haşlama suyundan 4 su bardağı ayrılıp başka bir tencereye alınır.
  • Ayrılan su bir tencereye alınıp içine börülce, bulgur ve yeterince tuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piyazlık doğranan soğan sıvıyağda kavrulup, salça ve baharatlar eklenerek pilavın üzerine dökülür.
  • Bir süre dinlendirildikten sonra harmanlanarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder