Malzemeler
1,5 su bardağı kuru börülce
3 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber
Sıvıyağ
Yapılış
- Börülce su ile bir iki taşım kaynatılıp süzülür.
- Üzerine tekrar su ve tuz ile yumuşayıncaya dek haşlanır.
- Börülcelerin haşlama suyundan 4 su bardağı ayrılıp başka bir tencereye alınır.
- Ayrılan su bir tencereye alınıp içine börülce, bulgur ve yeterince tuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piyazlık doğranan soğan sıvıyağda kavrulup, salça ve baharatlar eklenerek pilavın üzerine dökülür.
- Bir süre dinlendirildikten sonra harmanlanarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder