Malzemeler
2 su bardağı tel şehriye
1 adet tavuk göğüsü
1/2 demet taze soğan
1/2kg mantar
1/2demet dere otu
1/2 demet maydanoz
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır
10 adet kornişon turşu
Sos malzemesi için;
Yeterince zeytinyağı, sumak, nar ekşisi, limon suyu, tuz
Yapılış
- Şehriyeler yeterince sıvıyağda kavrulur. Üzerine 1 su bardağı su ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Haşlanmış tavuk göğüsü didiklenip limonlu suda haşlanmış mantar ve ince doğranmış yeşilliklerle karıştırılır.
- Sos malzemesi karıştırılıp salataya eklenir harmanlanarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder