Tavuklu Şehriye Salatası


Malzemeler
2 su bardağı tel şehriye
1 adet tavuk göğüsü
1/2 demet taze soğan
1/2kg mantar
1/2demet dere otu
1/2 demet maydanoz
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır
10 adet kornişon turşu
 
Sos malzemesi için;
Yeterince zeytinyağı, sumak, nar ekşisi, limon suyu, tuz
 
Yapılış
  • Şehriyeler yeterince sıvıyağda kavrulur. Üzerine 1 su bardağı su ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Haşlanmış tavuk göğüsü didiklenip limonlu suda haşlanmış mantar ve ince doğranmış yeşilliklerle karıştırılır.
  • Sos malzemesi karıştırılıp salataya eklenir harmanlanarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder