Malzemeler
1 kg ince doğranmış biftek
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık yeşil biber
100 gr tereyağı
1/2 kg mantar
3-4 dal taze soğan
Yeterince tuz, karabiber, toz kişniş
1 paket krema
2-3 yemek kaşığı soya sosu
Garnitür için 3-4 adet patates
Yapılış
- Biftekler sıvıyağ konulmuş tavada sotelenir. Piyazlık doğranmış soğan eklenir. Soğanlar yumuşayınca julyen doğranmış biberler eklenip sotelenir.
- Mantarlar ince ince doğranıp tereyağı ile birlikte tavaya eklenir.
- Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Etler yumuşayınca yarım parmak uzunluğunda verev kesilen taze soğan eklenip 1-2 dk daha sotelenir.
- Yeterince baharat, soya sosu ve krema eklenip bir taşım daha pişirilir.
- Patatesler kibrit çöpü büyüklüğünde doğranıp sıvıyağda kızartılır.
- Servis tabağına alınan etin kenarlarına patatesler eklenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder