Saçaklı Biftek



Malzemeler
 
1 kg ince doğranmış biftek
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık yeşil biber
100 gr tereyağı
1/2 kg mantar
3-4 dal taze soğan
Yeterince tuz, karabiber, toz kişniş
1 paket krema
2-3 yemek kaşığı soya sosu
 
Garnitür için 3-4 adet patates
 
Yapılış
  • Biftekler sıvıyağ konulmuş tavada sotelenir. Piyazlık doğranmış soğan eklenir. Soğanlar yumuşayınca julyen doğranmış biberler eklenip sotelenir.
  • Mantarlar ince ince doğranıp tereyağı ile birlikte tavaya eklenir.
  • Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Etler yumuşayınca yarım parmak uzunluğunda verev kesilen taze soğan eklenip 1-2 dk daha sotelenir.
  • Yeterince baharat, soya sosu ve krema eklenip bir taşım daha pişirilir.
  • Patatesler kibrit çöpü büyüklüğünde doğranıp sıvıyağda kızartılır.
  • Servis tabağına alınan etin kenarlarına patatesler eklenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder