Malzemeler
3 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta (1'inin sarısı üzerine)
250 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
2 su bardağı ceviz
Yapılış
- Oda sıcaklığındaki sütün içine maya ve şeker eklenip eritilir.
- Yumurta, sıvıyağ, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Alabildiğince un ilave edilip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
- Yarım saat dinlendirilen hamura iri çekilmiş ceviz eklenerek tekrar yoğurulur.
- Hamurdan limon büyüklüğünde beze kopartılıp yuvarlandıktan sonra el ile 1 parmak kalınlığında açılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp bıçakla kesikler atılıp 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder