1/2 kg dana bonfile
1/2 kg tavuk bonfile
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Yeterince tuz, karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Garnitür için;
4 domates
4 sivri biber
Yapılış
- Tereyağında dana bonfile sotelenir. Üzerine tavuk bonfile, sebze çeşnisi, kekik eklenip sotelemeye devam edilir.
- Soya sosu ve krema ilave edilip karıştırılır, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Domates ve biberler 4'e bölünüp sıvıyağda sotelenir.
- Yemek fırın kabının ortasına yerleştirilir, kenarlarına domates ve biberler dizilir. Kaşar peynir serpilip üzeri kızarınvaya dek fırınlandıktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder