Manisa Kebabı


 
1/2 kg dana bonfile
1/2 kg tavuk bonfile
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Yeterince tuz, karabiber
 
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Garnitür için;
4 domates
4 sivri biber
 
Yapılış
  • Tereyağında dana bonfile sotelenir. Üzerine tavuk bonfile, sebze çeşnisi, kekik eklenip sotelemeye devam edilir.
  • Soya sosu ve krema ilave edilip karıştırılır, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Domates ve biberler 4'e bölünüp sıvıyağda sotelenir.
  • Yemek fırın kabının ortasına yerleştirilir, kenarlarına domates ve biberler dizilir. Kaşar peynir serpilip üzeri kızarınvaya dek fırınlandıktan sonra servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder