Kaymaklı Ayva Tatlısı




Malzemeler

6 adet ayva
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
6-7 adet karanfil
1/2 limon suyu

Üzeri için;
Kaymak
Toz Antep Fıstığı

Yapılış

  • Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür. Çekirdek yatakları temizlenip yayvan bir tencerede oyuk kısımları alta gelecek şeklide yerleştirilir.
  • Ayvanın çekirdekleri, kabukları, karanfil, şeker, limon suyu ve su tencereye eklenerek kaynayıncaya kadar orta, kaynadıktan sonra küçük ocağın en kısık ateşinde ağzı kapalı olarak pişirilir.
  • Ara sıra alt üst ederek pişirmeye devam edilir. Bir süre sonra tencerenin ağzı açılıp suyunu çekinceye ve kıvama gelinceye kadar pişirilir.
  • Tatlı ocaktan alınıp soğutulduktan sonra oyuk yerleri üste gelecek şekilde servis tabağına alınır. Kaymak ve toz fıstık konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder