Malzemeler
6 adet ayva
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
6-7 adet karanfil
1/2 limon suyu
Üzeri için;
Kaymak
Toz Antep Fıstığı
Yapılış
- Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür. Çekirdek yatakları temizlenip yayvan bir tencerede oyuk kısımları alta gelecek şeklide yerleştirilir.
- Ayvanın çekirdekleri, kabukları, karanfil, şeker, limon suyu ve su tencereye eklenerek kaynayıncaya kadar orta, kaynadıktan sonra küçük ocağın en kısık ateşinde ağzı kapalı olarak pişirilir.
- Ara sıra alt üst ederek pişirmeye devam edilir. Bir süre sonra tencerenin ağzı açılıp suyunu çekinceye ve kıvama gelinceye kadar pişirilir.
- Tatlı ocaktan alınıp soğutulduktan sonra oyuk yerleri üste gelecek şekilde servis tabağına alınır. Kaymak ve toz fıstık konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder