Malzemeler
500 gr taze fasulye
Yeterince et veya tavuk suyu
Terbiyesi için;
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber, nane
Yapılış
- Fasulye yıkanıp başları ayıklandıktan sonra 2 cm genişliğinde verek kesilir.
- Bir tencerede 2 lt kadar et suyu kaynatılıp, üzerine fasulye eklenip haşlanır.
- Terbiyesi için bir kasede yoğurt, yumurta ve un tel ile iyice çırpılır, fasulyeler yumuşayınca çorbanın suyu ile ılıştırılmış terbiye yavaşça tencereye eklenir.
- Gerekirse sıcak su ile kıvamı ayarlandıktan sonra tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Tereyağı kızdırılıp nane ve pul biber eklenerek yakılır, çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder