Malzemeler
5 adet yufka
5 adet kuru soğan
2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, karabiber
Sosu için;
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Tuz
Yapılış
- Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağ ve tereyağı karışımında pembeleşene kadar kavrulur.
- İri dövülmüş ceviz, karabiber ve tuz eklenip bir kaç dk daha kavrulur.
- Sos malzemeleri karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine 1 ufka kenarları dışarıda kalacak şekilde yayılır. Hazırlanan sostan sürülüp 2.ci yufka buruşturularak serilir sos sürülür.
- 3.cü yufkanın yarısı serilip sos sürülür, iç malzeme her yerine eşit şekilde yayılır.
- Kalan yufkalar aynı şekilde bitene dek aralarına sos sürülerek tepsiye dizilir.
- En alt yufkanın kenarları üzerine kapatılır, üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürülüp dilimlendikten sonra 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder