3 dal pırasa
100 gr kıyma
1 adet havuç
3 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1/2 demet dereotu
Yeterince sıvıyağ, zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılış
- Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra ılık tuzlu su içinde 1 saat bekletilir.
- Zeytinyağında kıyma kavrulur, pırasa ve havuç tavla zarı şeklinde doğranıp kıymaya eklenir. Yarım çay bardağı su eklenip pırasa yumuşayana kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede sıvıyağ konulup pirinç eklenir, tane tane olana kadar kavrulur.
- Pırasalı karışım, sıcak su ve tuz eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Üzerine karabiber eklenip ocaktan alınarak demlendirilip ince kıyım dereotu ile harmanlanarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder