Malzemeler
1/2 paket yaş maya
1/2 fincan süt
4 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
125 gr margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
İçi için;
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılış
- Şerbeti için su ve şeker kıvamı gelinceye kadar kaynatılıp limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; maya sütün içinde eritilip kalan malzemeler eklenerek iyice yoğurulup 20 dk kadar mayalandırılır.
- İçi için ince çekilmiş ceviz, yumurta ve un bir kapta karıştırılır.
- Mayalanan hamur unlanmış zeminde 2 mm kalınlığında açılır.
- 5x5 ebatlarında parçalara kesilip ucuna hazırlanan harç yerleştirilip sarılır ve ucuna yumurta akı sürülerek kapatılır.
- Hazırlanan hamurlar bol kızgın yağda nar gibi kızartılıp soğutulmuş olan şerbete atılır.
- Şerbetin içinde yarım saat kadar bekletilen tatlılar bir tabağına alınıp üzerine ceviz veya antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder