Çerkez Tatlısı





 



 
 

Malzemeler

1/2 paket yaş maya
1/2 fincan süt
4 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
125 gr margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker

İçi için;
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılış

  • Şerbeti için su ve şeker kıvamı gelinceye kadar kaynatılıp limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; maya sütün içinde eritilip kalan malzemeler eklenerek iyice yoğurulup 20 dk kadar mayalandırılır.
  • İçi için ince çekilmiş ceviz, yumurta ve un bir kapta karıştırılır.
  • Mayalanan hamur unlanmış zeminde 2 mm kalınlığında açılır.
  • 5x5 ebatlarında parçalara kesilip ucuna hazırlanan harç yerleştirilip sarılır ve ucuna yumurta akı sürülerek kapatılır.
  • Hazırlanan hamurlar bol kızgın yağda nar gibi kızartılıp soğutulmuş olan şerbete atılır.
  • Şerbetin içinde yarım saat kadar bekletilen tatlılar bir tabağına alınıp üzerine ceviz veya antep fıstığı serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder