Mısır Gevrekli Tavuk Dolması





Malzemeler

2 adet tavuk göğüsü
250 gr mantar
1-2 sap ıspanak
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, kırmızı biber, biberiye
Sıvıyağ

Üzeri için;
2 adet yumurta
Yeterince tuz
1 su bardağı mısır gevreği
1 çay bardağı fındık

Yapılış

  • Tavuk göğüsünün derisi alınıp, ikiye ayrılır. Her bir parça enlemesine cep gibi kesilir.
  • Soğan küp doğranıp sıvıyağda kavrulur, ufak doğranmış havuç, patates, mantar ve ıspanak ilave edilip sotelenir.
  • Bezelye ve baharatlar ile tatlandırılıp ocaktan indirilir.
  • Tavukların içi bu karışımla doldurulup ağzı kürdan ile tutturulur.
  • Bir kasede sıvıyağ, yeterince tuz, karabiber, kırmızı biber, biberiye karıştırılıp tavuklar bu karışıma bulanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirildikten sonra, ilk olarak tuz ve karabiber ile çırpılmış yumurtaya daha sonra una ondan sonra çekilmiş fındıkla karıştırılmış mısır gevreğine bulanarak kızgın sıvıyağda nar gibi oluncaya kadar kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder