Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
3 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz
Kreması
70 gr tereyağı
300 gr labne peyniri
120 gr pudra şekeri
1 poşet toz şanti
Yapılış
- Yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk kabarıncaya kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçın eklenerek karıştırılır.
- Unlu karışım yumurtalı karışıma eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
- Havuç rendenin küçük tarafı ile rendelenip suyu sıkılarak ceviz ile beraber hamura katılır.
- Tereyağı ile yağlanmış kare borcama hamur dökülüp 160 derecede pişirilip soğutulur.
- Mikser ile çırpılan krema malzemesi yıldız uçlu krema torbasına doldurularak kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde sıkılır.
- Dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder