Havuçlu Kremalı Kek

 
 

 

Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
3 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz

Kreması
70 gr tereyağı
300 gr labne peyniri
120 gr pudra şekeri
1 poşet toz şanti

Yapılış

  • Yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk kabarıncaya kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçın eklenerek karıştırılır.
  • Unlu karışım yumurtalı karışıma eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Havuç rendenin küçük tarafı ile rendelenip suyu sıkılarak ceviz ile beraber hamura katılır.
  • Tereyağı ile yağlanmış kare borcama hamur dökülüp 160 derecede pişirilip soğutulur.
  • Mikser ile çırpılan krema malzemesi yıldız uçlu krema torbasına doldurularak kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde sıkılır.
  • Dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder