Malzemeler
4 ekmek hamuru
1/2 su bardağı sıvıyağ
İçi için;
4 adet patates
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağ
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı haşhaş
Yapılış
- İçin için patatesler yarı haşlanıp soyularak rendelenir.
- İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleştirilip kıyma ilave edilerek kavrulur.
- Üzerine patates, ince kıyım maydanoz, yeterince tuz ve karabiber eklenerek ocaktan indirilir.
- Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yağlanmış el ile tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılıp ortasına iç konulup kenarlarından ortasına kapatılır.
- Hamur sıvıyağa batırılıp margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye sık sık aralıksız olarak dizilir.
- Tepsi dolunca üzeri için gerekli malzemeler karıştırılıp hamurların üzerine sürülür.
- 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder