Dızmana

 
Malzemeler
 
4 ekmek hamuru
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
İçi için;
4 adet patates
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, sıvıyağ
 
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı haşhaş
 
Yapılış
 
  • İçin için patatesler yarı haşlanıp soyularak rendelenir.
  • İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleştirilip kıyma ilave edilerek kavrulur.
  • Üzerine patates, ince kıyım maydanoz, yeterince tuz ve karabiber eklenerek ocaktan indirilir.
  • Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yağlanmış el ile tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılıp ortasına iç konulup kenarlarından ortasına kapatılır.
  • Hamur sıvıyağa batırılıp margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye sık sık aralıksız olarak dizilir.
  • Tepsi dolunca üzeri için gerekli malzemeler karıştırılıp hamurların üzerine sürülür.
  • 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder