Malzemeler
Hamuru için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçi için;
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Yeterince tuz, Karabiber
Üzeri için;
1 kg yoğurt
5 diş sarımsak
Yeterince tuz
Sosu için;
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber, pul biber, nane
Yapılış
- Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ile sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur, üzeri nemli bir bez ile örtülüp 20 dk dinlendirilir.
- İçi için; soğan rendelenip ince kıyım maydanoz ve baharatla kıymaya katılarak yoğurulur.
- Hamur ikiye bölünüp, her beze unlu zemin üzerinde 2-3 mm kalınlığında açılır.
- Hamurdan 1,5x1,5 cm ebadında kareler kesilip, ortasına iç konularak dört ucundan ortada birleştirilir.
- Büyük bir tencerede kaynatılan tuzlu ve yağlı suda dişe yapışmayacak kıvamda haşlanır.
- Ocaktan aldıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ilave edilir.
- Salçalı sos için; salça tereyağında kavrulup, ince kıyım sarımsak, baharatlar ve 1 çay bardağı su ilave edilerek kaynatılır.
- Servis tabağına alınan mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökülür, üzerine salçalı sos gezdirilip nane serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder