Kayseri Mantısı


Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi için;
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Yeterince tuz, Karabiber

Üzeri için;
1 kg yoğurt
5 diş sarımsak
Yeterince tuz

Sosu için;
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber, pul biber, nane

Yapılış

  • Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ile sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur, üzeri nemli bir bez ile örtülüp 20 dk dinlendirilir.
  • İçi için; soğan rendelenip ince kıyım maydanoz ve baharatla kıymaya katılarak yoğurulur.
  • Hamur ikiye bölünüp, her beze unlu zemin üzerinde 2-3 mm kalınlığında açılır.
  • Hamurdan 1,5x1,5 cm ebadında kareler kesilip, ortasına iç konularak dört ucundan ortada birleştirilir.
  • Büyük bir tencerede kaynatılan tuzlu ve yağlı suda dişe yapışmayacak kıvamda haşlanır.
  • Ocaktan aldıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ilave edilir.
  • Salçalı sos için; salça tereyağında kavrulup, ince kıyım sarımsak, baharatlar ve 1 çay bardağı su ilave edilerek kaynatılır.
  • Servis tabağına alınan mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökülür, üzerine salçalı sos gezdirilip nane serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder