Midye Tatlısı



 
 
Malzemeler
 
 
1 yumurta
Yarım paket yaş maya
1 paket  kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fıske tuz
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
 
İçi için;
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/4 limon
 
Yapılış
 
  • Şerbeti için gerekli olan malzemeler tencereye alınarak kaynatılır, kaynadıktan 15 dk sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
  • Hamur malzemesi için; ılık sütün içinde maya eritilir, diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilip mayalandırılır.
  • Hamur 12 adet aynı büyüklükte bezeye ayrıldıktan sonra, bezeler nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.
  • 6 adet hamur üst üste konup tek hamur gibi büyük servis tabağı büyüklüğünde açılır, diğer 6 adet beze de üst üste konup açıldıktan sonra her iki hamur sıkıca rulo olarak sarılır.
  • 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkarılan hamurlar 1 parmak kalınlığında kesilip kesik olan yeri altta olacak şekilde yere yatırılıp hafif oval şekilde açılır.
  • Açılan hamurun ortasına ceviz içi konulup yarım ay şeklinde kapatılır elle midye şekli verilir.
  • Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizilen hamurların üzerine erimiş tereyağından 1 er kaşık dökülüp 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder