Malzemeler
1 paket baklava yufkası
5 adet yufka
Sosu için;
150 gr margarin
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 şişe soda
İçi için;
2 adet kuru soğan
Yeterince sıvıyağ
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince tuz, karabiber
Yapılış
- İçi için; ince kıyım soğan ve fıstıklar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kıyma eklenerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
- Baharatlar, şeker ve üzüm eklenerek ocaktan indirilir.
- Sos malzemesi için margarin eritilir sıvıyağ ve soda margarin SICAKKEN eklenerek karıştırılır.
- Tezgaha 1 kat baklava yufkası serilir.
- Üzerine sostan yeterince miktar sürülüp 1 yufkanın yarısı kopartılarak baklava yufkasının üzerine buruşturularak serilir ve sos sürülür.
- Üstüne 1 baklava yufkası daha serilir ve tekrar sos sürülür, uzun kenar uzuna iç harç yerleştirilip rulo halinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirilir.
- Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
- Kalan sos böreklerin üzerine sürülüp en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- 180 derecli fırında kızarıncaya kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder