Sarıyer Böreği



Malzemeler

1 paket baklava yufkası
5 adet yufka

Sosu için;
150 gr margarin
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 şişe soda

İçi için;
2 adet kuru soğan
Yeterince sıvıyağ
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince tuz, karabiber

Yapılış

  • İçi için; ince kıyım soğan ve fıstıklar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kıyma eklenerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
  • Baharatlar, şeker ve üzüm eklenerek ocaktan indirilir.
  • Sos malzemesi için margarin eritilir sıvıyağ ve soda margarin SICAKKEN eklenerek karıştırılır.
  • Tezgaha 1 kat baklava yufkası serilir.
  • Üzerine sostan yeterince miktar sürülüp 1 yufkanın yarısı kopartılarak baklava yufkasının üzerine buruşturularak serilir ve sos sürülür.
  • Üstüne 1 baklava yufkası daha serilir ve tekrar sos sürülür, uzun kenar uzuna iç harç yerleştirilip rulo halinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirilir.
  • Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
  • Kalan sos böreklerin üzerine sürülüp en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • 180 derecli fırında kızarıncaya kadar pişirilip sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder