Malzemeler
2 demet pazı
İçi için;
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr lor peynir
Yeterince tuz, Karabiber, Pul biber, Nane
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Yapılış
- İçi için; ince kıyım soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur, üzerine bulgur ilave edilir.
- 2 su bardağı su, yeterince tuz ve baharatlar eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Pazı yaprakları ayıklanıp kaynar suya batırılıp yumuşatılır.
- Bulgur soğuyunca lor peyniri eklenip karıştırılır.
- Pazıların ucuna biber kaşık iç konulup sarılarak tereyağı ile yağlanmış fırın kabına tek sıra halinde dizilir.
- Tereyağı eritilip 1 çay bardağı su ile karıştırılıp pazıların üzerine gezdirilir.
- 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder