Lorlu Pazı Sarması


Malzemeler

2 demet pazı

İçi için;
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr lor peynir
Yeterince tuz, Karabiber, Pul biber, Nane

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Yapılış

  • İçi için; ince kıyım soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur, üzerine bulgur ilave edilir.
  • 2 su bardağı su, yeterince tuz ve baharatlar eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Pazı yaprakları ayıklanıp kaynar suya batırılıp yumuşatılır.
  • Bulgur soğuyunca lor peyniri eklenip karıştırılır.
  • Pazıların ucuna biber kaşık iç konulup sarılarak tereyağı ile yağlanmış fırın kabına tek sıra halinde dizilir.
  • Tereyağı eritilip 1 çay bardağı su ile karıştırılıp pazıların üzerine gezdirilir.
  • 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder