Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Yapılış
- Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz.
- Ortasına sütü, sıvıyağı, suyu, şekeri, tuzu ve mayayı alıp yavaşça kenarlarından un alarak hamur haline getiriyoruz.
- Ele yapışan bir hamur haline gelene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.
- Hamur kabının ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açılıp istenilen iç harç konulup kenarlarından ortasına doğru büzülerek kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu, susam veya haşhaş serpip 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder