Pamuk Poğaça




Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Yapılış

  • Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz.
  • Ortasına sütü, sıvıyağı, suyu, şekeri, tuzu ve mayayı alıp yavaşça kenarlarından un alarak hamur haline getiriyoruz.
  • Ele yapışan bir hamur haline gelene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz.
  • Hamur kabının ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açılıp istenilen iç harç konulup kenarlarından ortasına doğru büzülerek kapatılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu, susam veya haşhaş serpip 180 derecede pişirilir.
Not: Bu tarif pelinchef sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder