Acılı Ezme



Malzemeler

1 kg domates
3-4 adet salatalık
250 gr sivribiber
2-3 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeterince domates ve biber salçası
Yeterince tuz, pul biber, zeytinyağı

Yapılış

  • Domates, salatalık ve soğan soyulduktan sonra 4'e bölünür.
  • Biberlerin çekirdekleri temizlendikten sonra ayıklanmış maydanoz ve diğer sebzeler ile robottan çekildikten sonra süzgece çıkartılır.
  • Suyu iyice süzülen sebzeler, salça, baharatlar, yeterince zeytinyağı, toz şeker, nar ekşisi ilave edilerek karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, üzeri maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder