Malzemeler
Köfte için
300 gr dana kıyması
200 gr kuzu kıyması
150 gr tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal maydanoz
Yeterince tuz, karabiber, kekik, yenibahar, sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
2 adet yufka
Kızartmak için
Tereyağı
Sosu için
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılış
- Kıymalar, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta, baharatlar ve antep fıstığı iyice yoğurularak ikiye bölünüp rulo şeklinde yuvarlanır.
- Yufkanın teki açılıp sıvıyağ ile yağlandıktan sonra ikiye katlanır.
- Yufkanın uzun kenarı boyunca kıyma yerleştirilip kenardaki yufkalar kıymanın üzerine katlanarak sarılır.
- Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanır.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Sos için; rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tereyağı ve zeytinyağında sotelenir.
- Kabuğu soyulup küp doğranmış domates, salça ve kekik ilave edilip sotelenir.
- Et suyu ve tuz eklenerek pişirilir.
- Dolaptan çıkartılan köfteler 1 parmak kalınlığında kesilir, ister tek istenirse 3-4 adet olarak çöp şişe geçirilerek az tereyağı konulmuş tavada kızartılır.
- Tüm köfteler kızartıldıktan sonra hazırlanan sos ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder