Yasemin Tatlısı

 






Malzemeler

Hamuru için
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Arası için
1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 dilim limon

Yapılış

  • Şerbeti için; şeker, su ve limon kıvamı gelinceye kadar kaynatılır.
  • Hamuru için; oda sıcaklığındaki tereyağına diğer malzemeler eklenip yoğurulur.
  • 10-15 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Hafif unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açılır.
  • 6x6 cm ebatlarında karelere kesilip, her kenarın tam ortasına bıçakla ortaya getirilmeden çentik atılır.
  • Ortasına iri kıyım ceviz konulup hamurun karşılıklı iki kenarı ortaya katlanır.
  • Uç kısımları sıkılıp çiçek şekli verilir. Diğer iki kenarda birleştirilip uçları sıkılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilip 180 dereceli ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlıya şerbet gezdirilip, şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder