Malzemeler
Hamuru için
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Arası için
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Yapılış
- Şerbeti için; şeker, su ve limon kıvamı gelinceye kadar kaynatılır.
- Hamuru için; oda sıcaklığındaki tereyağına diğer malzemeler eklenip yoğurulur.
- 10-15 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Hafif unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açılır.
- 6x6 cm ebatlarında karelere kesilip, her kenarın tam ortasına bıçakla ortaya getirilmeden çentik atılır.
- Ortasına iri kıyım ceviz konulup hamurun karşılıklı iki kenarı ortaya katlanır.
- Uç kısımları sıkılıp çiçek şekli verilir. Diğer iki kenarda birleştirilip uçları sıkılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizilip 180 dereceli ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlıya şerbet gezdirilip, şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder