Malzemeler
100 gr kıyma
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Sos için
6 diş sarımsak
5 yeke kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılış
- Mercimek bol su ile yıkanıp süzülür.
- İnce kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip, kıyma eklenir, kabuğu doyulup küp doğranmış domates eklenerek kavrulur.
- Üzerine mercimek, tuz ve yeterince su ilave edilip yarım saat pişirilir.
- Sarımsaklar havanda dövülüp, nane, toz biber, sirke ve sıvıyağ ile karıştırılır.
- Çorba kıvamına gelince sos malzemesi eklenerek bir taşım daha kaynatılarak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder