Enginarlı Pilav


Malzemeler

3 su bardağı baldo pirinç
2 adet kuru soğan
1,5 fincan zeytinyağı
4,5 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz, karabiber
2 adet kesme şeker
3 adet ayıklanmış enginar
3 dal taze soğanın yeşil kısımları
1/2 limon suyu
1/2 demet dereotu

Yapılış

  • Pirinç tuzlu ve ılık suda yarım saat ıslatılır.
  • İnce kıyım soğan zeytinyağında kavrulup, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış enginar ve süzülmüş pirinç ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
  • Pirinçler tane tane olunca baharat, şeker, ince kıyım taze soğan, limon suyu ve sıcak su ilave edilerek kaynayıncaya kadar yüksek daha sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Suyunu tamamen çekince ince kıyım dereotu ilave edilip bir süre demlendirildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder