Malzemeler
1,5 kg patates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1/2 kg mantar
1 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
3 adet havuç
3 adet domates
3 adet sivribiber
9-10 adet kornişon turşu
1 kutu mısır
2 adet limon suyu
Yeterince tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapılış
- Patates haşlanıp soyulur.
- Patatesler ezilip, tereyağı, sıvıyağ, süt, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice yoğurulup, strech film serili ortası delik kek kalıbına sıkıca bastırılarak yerleştirilip buzdolabında bekletilir.
- Mantarlar limonlu suda haşlandıktan sonra ince kıyım doğranır diğer malzemelerle karıştırılır.
- Üzerine tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı eklenerek harmanlanır.
- Dolaptan çıkartılan patates servis tabağına ters çevrilip kalıptan çıkartılır.
- Mantarlı karışım patatesin ortasına ve yanlarına doldurulup servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder