Fırın Sütlaç



Malzemeler

1,5 lt süt
300 gr toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme pirinç
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı

Yapılış

  • Pirinç yıkandıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlanır.
  • Üzerine tuz ve süt ilave ederek kaynatılır.
  • Pirinç unu ve nişasta 1 su bardağı su ile ezilerek kaynatılan süte eklenir.
  • Süt koyulaşınca şeker ilave edilir, 5 dk daha kaynatılır.
  • Ocaktan indirilip yumurta sarısı tencereden alınan süt ile karıştırılıp tekrar tencereye alınır.
  • Fırına dayanıklı kaselere bölüştürülüp dibinde su olan fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar fırınlanır.
  • Soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder