Malzemeler
1,5 lt süt
300 gr toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme pirinç
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
Yapılış
- Pirinç yıkandıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlanır.
- Üzerine tuz ve süt ilave ederek kaynatılır.
- Pirinç unu ve nişasta 1 su bardağı su ile ezilerek kaynatılan süte eklenir.
- Süt koyulaşınca şeker ilave edilir, 5 dk daha kaynatılır.
- Ocaktan indirilip yumurta sarısı tencereden alınan süt ile karıştırılıp tekrar tencereye alınır.
- Fırına dayanıklı kaselere bölüştürülüp dibinde su olan fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar fırınlanır.
- Soğuk olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder