Malzemeler
200 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
Beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurta
Sıvıyağ
Susam
Yapılış
- Maydanoz ince kıyım doğranıp, diğer hamur malzemeleri ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılarak ortasına peynir yerleştirilir.
- Yarım ay şeklinde kapatılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder