Mayonezli Poğaça




Malzemeler

200 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için
Beyaz peynir

Üzeri için
1 yumurta
Sıvıyağ
Susam

Yapılış

  • Maydanoz ince kıyım doğranıp, diğer hamur malzemeleri ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılarak ortasına peynir yerleştirilir.
  • Yarım ay şeklinde kapatılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder