Su Böreği



Malzemeler

Hamuru için
6 adet yumurta
1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Alabildiğince un

Arası için
300 gr tereyağı

içi için
400 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Yapılış

  • Hamur için gerekli malzemeler yoğurulup sert bir hamur hazırlanır.
  • 10 dk dinlendirilip mandalina büyüklüğünde 10 bezeye ayrılır.
  • Bezelerden biri olabildiğince ince açılıp tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
  • Bir bezede en üste konulmak üzere ayrıldıktan sonra diğer bezeler açılıp, içerisinde 3 yemek kaşığı tuz, yarım limon suyu ve sıvıyağ bulunan kaynar suyun içinde 5-10 sn haşlanıp soğuk suya atılır.
  • 10-15 sn bekletilip süzüldükten sonra her yufkanın üzeri tereyağı gezdirilerek tepsiye yerleştirilir.
  • 5.ci yufka yerleştirildikten sonra maydanoz ile karıştırılan peynir serpilir.
  • Kalan hamurlarda üst üste aralarına tereyağı gezdirilerek yerleştirilir.
  • En üste ayrılan beze açılıp haşlanmadan yayılır ve kalan tereyağı gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder