Malzemeler
Hamuru için
6 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Alabildiğince un
Arası için
300 gr tereyağı
içi için
400 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılış
- Hamur için gerekli malzemeler yoğurulup sert bir hamur hazırlanır.
- 10 dk dinlendirilip mandalina büyüklüğünde 10 bezeye ayrılır.
- Bezelerden biri olabildiğince ince açılıp tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
- Bir bezede en üste konulmak üzere ayrıldıktan sonra diğer bezeler açılıp, içerisinde 3 yemek kaşığı tuz, yarım limon suyu ve sıvıyağ bulunan kaynar suyun içinde 5-10 sn haşlanıp soğuk suya atılır.
- 10-15 sn bekletilip süzüldükten sonra her yufkanın üzeri tereyağı gezdirilerek tepsiye yerleştirilir.
- 5.ci yufka yerleştirildikten sonra maydanoz ile karıştırılan peynir serpilir.
- Kalan hamurlarda üst üste aralarına tereyağı gezdirilerek yerleştirilir.
- En üste ayrılan beze açılıp haşlanmadan yayılır ve kalan tereyağı gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder