Hünkar Böreği

Malzemeler

Hamuru için;
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su

İçi için;
4 adet patlıcan
500 gr tavuk kalça
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ

250 ge tereyağı (eritilip ılıtılmış)
Açmak için un, nişasta karışımı

Yapılış

  • Hamur malzemesi yoğurulup 20 dk dinlendirilir.
  • Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra limonlu suda bekletilir.
  • Sudan çıkartılıp ince ince kıyılır.
  • İnce kıyım soğan sıvıyağda kavrulup küçük doğranmış tavuk eti eklenir.
  • Patlıcan ve baharatlar eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan indirilir.
  • Hamur portakal büyüklüğünde 5 parçaya bölünüp her beze nişasta un karışımı ile hazır yufka büyülüğünde açılır.
  • 4'e bölünüp erimiş tereyağı ile yağlanır.
  • Uzun kenarlarına iç harçtan konulup rulo sarıldıktan sonra gül böreği şekli verildikten sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine kalan tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder