Hamuru için;
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
İçi için;
4 adet patlıcan
500 gr tavuk kalça
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
250 ge tereyağı (eritilip ılıtılmış)
Açmak için un, nişasta karışımı
Yapılış
- Hamur malzemesi yoğurulup 20 dk dinlendirilir.
- Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra limonlu suda bekletilir.
- Sudan çıkartılıp ince ince kıyılır.
- İnce kıyım soğan sıvıyağda kavrulup küçük doğranmış tavuk eti eklenir.
- Patlıcan ve baharatlar eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan indirilir.
- Hamur portakal büyüklüğünde 5 parçaya bölünüp her beze nişasta un karışımı ile hazır yufka büyülüğünde açılır.
- 4'e bölünüp erimiş tereyağı ile yağlanır.
- Uzun kenarlarına iç harçtan konulup rulo sarıldıktan sonra gül böreği şekli verildikten sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine kalan tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder