Köfteli Mısır Pilavı

Malzemeler

1/2 kg baldo pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1/2 paket margarin
Yeterince tuz, karabiber

Köftesi için;
250 gr kıyma
1 kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Yapılış

  • Yıkanmış pirinçler el dayanabilecek sıcaklıktaki suda bekletilir.
  • Köfte için; soğan rendelenip yeterince baharat ile kıymaya eklenip iyice yoğurulur.
  • Misket büyüklüğünde köfteler yapılıp sıvıyağda kızartılır.
  • Pilav için; fıstık, margarinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine pirinçler ilave edilerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
  • Yeterince tuz, karabiber ve sıcak su ilave edilerek kaynayana kadar yüksek kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
  • Suyunu tamamen çekince köfteler ilave edilip 15-20 dk demlendirilip harmanlandıktan sonra sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder