1/2 kg baldo pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1/2 paket margarin
Yeterince tuz, karabiber
Köftesi için;
250 gr kıyma
1 kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılış
- Yıkanmış pirinçler el dayanabilecek sıcaklıktaki suda bekletilir.
- Köfte için; soğan rendelenip yeterince baharat ile kıymaya eklenip iyice yoğurulur.
- Misket büyüklüğünde köfteler yapılıp sıvıyağda kızartılır.
- Pilav için; fıstık, margarinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine pirinçler ilave edilerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
- Yeterince tuz, karabiber ve sıcak su ilave edilerek kaynayana kadar yüksek kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu tamamen çekince köfteler ilave edilip 15-20 dk demlendirilip harmanlandıktan sonra sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder