250 gr tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
1/3 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı granül kahve(2 yemek kaşığı kaynar suda çözülmüş)
Alabildiğince un
Yapılış
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve sıvıyağ homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
- Un, nişasta, pudra şekeri, kakao, kahve ve kabartma tozu karışımı elenerek bu karışıma eklenir.
- Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir.
- Tatlı kaşığı şeklinde oval olarak şekil verilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder