Şıhıl Mahşe



Malzemeler

10 adet kabak

Kızartmak için;
Sıvıyağ

İçi için;
300 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz

Üzeri için;
2 adet domates
1/2 kg yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Yapılış
  • Kabakların üzeri kazınıp ikiye bölündükten sonra içleri oyulup sıvıyağda kızartılır.
  • İçi için; Kıyma zeytinyağında kavrulup, ince kıyım soğan ve biber eklenip kavrulur.
  • Haşlanıp kabukları soyulduktan sonra ikiye ayrılmış nohut, salçalar ve yeterince baharat eklenir.
  • En son ince kıyım maydanoz eklenip ocaktan alınır.
  • Kabakların içi harçla doldurulup dibi düz tencereye dizilir.
  • Domates rendelenip tuz eklenir.
  • Ocakta 15 dk pişirilip servis tabağına alınır.
  • Ortasına sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder