Malzemeler
10 adet kabak
Kızartmak için;
Sıvıyağ
İçi için;
300 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Üzeri için;
2 adet domates
1/2 kg yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılış
- Kabakların üzeri kazınıp ikiye bölündükten sonra içleri oyulup sıvıyağda kızartılır.
- İçi için; Kıyma zeytinyağında kavrulup, ince kıyım soğan ve biber eklenip kavrulur.
- Haşlanıp kabukları soyulduktan sonra ikiye ayrılmış nohut, salçalar ve yeterince baharat eklenir.
- En son ince kıyım maydanoz eklenip ocaktan alınır.
- Kabakların içi harçla doldurulup dibi düz tencereye dizilir.
- Domates rendelenip tuz eklenir.
- Ocakta 15 dk pişirilip servis tabağına alınır.
- Ortasına sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder