Malzemeler
Havuçlu mücver için;
1/2 kg havuç rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber
Kabaklı Mücver için;
1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
Patatesli mücver için;
1/2 kg patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber
Arası için;
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
Biberli yağ
Dereotu
Yapılış
- Kabaklı ve patatesli mücver için rendelenen sebzelerin suyu sıkılıp diğer malzemeler ile karıştırılır.
- Mücver malzemeleri hazırlanıp ayrı ayrı teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
- Yoğurt dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
- Pişen mücverlerin arasına yoğurtlu sos sürülerek üst üste konulur.
- Üzerine bolca yoğurt dökülüp biberli yağ gezdirilir.
- Dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder