Mücver Pastası


Malzemeler

Havuçlu mücver için;
1/2 kg havuç rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber

Kabaklı Mücver için;
1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber

Patatesli mücver için;
1/2 kg patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber

Arası için;
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Üzeri için;
Biberli yağ
Dereotu

Yapılış

  • Kabaklı ve patatesli mücver için rendelenen sebzelerin suyu sıkılıp diğer malzemeler ile karıştırılır.
  • Mücver malzemeleri hazırlanıp ayrı ayrı teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
  • Yoğurt dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
  • Pişen mücverlerin arasına yoğurtlu sos sürülerek üst üste konulur.
  • Üzerine bolca yoğurt dökülüp biberli yağ gezdirilir.
  • Dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder