Kayseri Yağlaması

Malzemeler

Hamuru için;
1 kg un
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı un
Alabildiğince su

Sosu için;
750 gr kıyma
5 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
5 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber

Üzeri için;
1 kg yoğurt
8 diş sarımsak
Tuz

Yapılış

  • Hamur malzemesi karıştırılarak kulak memesi kıvamında yoğurulur.
  • 10 dk dinlendirilip yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
  • Her beze 2-3 mm kalınlığında servis tabağı büyüklüğünde açılıp teflon tavada pişirilir.
  • Sos için; soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma eklenip eze eze kavrulur.
  • İnce kıyım biber ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp doğrandıktan sonra kıymaya ilave edilir.
  • Salça ve 2 su bardağı su ilave edilir. hafif sulu olacak şekilde pişirilip ocaktan alınır.
  • Servis tabağına bir kat yufka arasına sos dökülerek üst üste konulur.
  • Ortadan dörde bölünüp üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder