Hamuru için;
1 kg un
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı un
Alabildiğince su
Sosu için;
750 gr kıyma
5 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
5 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber
Üzeri için;
1 kg yoğurt
8 diş sarımsak
Tuz
Yapılış
- Hamur malzemesi karıştırılarak kulak memesi kıvamında yoğurulur.
- 10 dk dinlendirilip yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
- Her beze 2-3 mm kalınlığında servis tabağı büyüklüğünde açılıp teflon tavada pişirilir.
- Sos için; soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma eklenip eze eze kavrulur.
- İnce kıyım biber ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp doğrandıktan sonra kıymaya ilave edilir.
- Salça ve 2 su bardağı su ilave edilir. hafif sulu olacak şekilde pişirilip ocaktan alınır.
- Servis tabağına bir kat yufka arasına sos dökülerek üst üste konulur.
- Ortadan dörde bölünüp üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder