Malzemeler
750 gr köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
Yeterince tuz, karabiber
1 demet maydanoz
Krep için;
3 su bardağı süt
4 su bardağı un
6 adet yumurta
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Sos için;
2 adet domates
1 çorba kepçesi su
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı krema
Yapılış
- Krep için malzemeleri çırpılarak teflon tavada az yağ ile yağlandıktan sonra 1 kepçe dökülerek yaydırıldıktan sonra önlü arkalı pişirilir.
- Hamur malzemesi bitene kadar aynı işlem yapılır.
- Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, ufalanmış ekmek içi ve ince kıyım maydanoz eklenip yoğurulur.
- Kreplerin içine lahmacun gibi eşit olarak kıymalı iç yayılır.
- Krepler rulo şeklinde sarılıp buzlukta yarım saat bekletilir.
- Dolaptan çıkartılıp 2 parmak eninde kesilerek yan çevrilip fırın ızgarasına dizilir.
- Fırının dibine tepsi yerleştirilip ızgara üstüne oturtularak 180 derecede pişirilir.
- Sos için; domates rendelenip salça ve dövülmüş sarımsak ile pişirilir. Yarım su bardağı sıcak su eklenip 1-2 dk daha pişirilip ocaktan alınır krema eklenir.
- Servis tabağına alınan köftelerin üzerine sos gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder