Elmalı Turta


Malzemeler

125 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

İçi için;
4 adet orta boy elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılış

  • Hamur malzemesinin hepsi bir kaba alınıp elenmiş un ilavesi yapılarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.
  • Hamurun yarısı margarin ile yağlanmış kalıba düzgünce yayılır.
  • İçi için; elma rendelenip şeker ve tarçınla pişirilerek soğutulur.
  • Hamurun üzerine yayılıp iri kıyım ceviz serpilir.
  • Kalan hamur açılıp kalıp ile şekiller çıkartılarak turtanın üzeri süslenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Ilındıktan sonra pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder