Malzemeler
125 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İçi için;
4 adet orta boy elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılış
- Hamur malzemesinin hepsi bir kaba alınıp elenmiş un ilavesi yapılarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.
- Hamurun yarısı margarin ile yağlanmış kalıba düzgünce yayılır.
- İçi için; elma rendelenip şeker ve tarçınla pişirilerek soğutulur.
- Hamurun üzerine yayılıp iri kıyım ceviz serpilir.
- Kalan hamur açılıp kalıp ile şekiller çıkartılarak turtanın üzeri süslenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Ilındıktan sonra pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder