Tahıllı Poğaça


Malzemeler

3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr margarin
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı tahıllı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un

içi için;
250 gr beyaz peynir
bir tutam maydanoz

Yapılış

  • Oda sıcaklığındaki margarine, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Üzerine tahıllı un, kabartma tozu ve karbonat eklenip yoğurulur.
  • Alabildiğince un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Limon büyüklüğünde parça alınıp bastırılarak iç konulur ve şekillendirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder