Mantarlı Şehriye Pilavı


Malzemeler

2 adet kırmızı biber
7-8 adet mantar
Yeterince zeytinyağı
1 paket arpa şehriye
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
Yeterince tuz, karabiber, tuz
7-8 dal dereotu

Yapılış

  • Küp şeklinde doğranan biberler sıvıyağda sotelenir.
  • Üzerine ince kıyım mantar eklenip kavrulur.
  • Başka bir tencerede yeterince sıvıyağda şehriye eklenip kavrulur.
  • Şehriyeye mantarlar, nohut, yeterince tuz, karabiber ve su eklenerek kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra ince kıyım dere otu eklenerek karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder