Malzemeler
1 kg kabak
1 kg patates
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 kg soğan
Yeterince tuz, pul biber, nane
Üzeri için;
1/2 kg süzme yoğurt
250 gr yoğurt
1/2 demet dereotu
Yeterince tuz, pul biber, nane
Yapılış
- Kabak ve patates soyulup, ince halka şeklinde doğranır.
- Soğan piyazlık, sarımsak ise iri kıyım doğranır.
- Doğranan sebzeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınıp, üzerine baharat ve zeytin yağı eklenerek iyice karıştırılıp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir.
- Yoğurtlar karıştırılıp ince kıyım dereotu, nane, pul biber ve tuz ile karıştırılıp biraz ılınmış olan yemeğin üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder