Orman Meyveli Labneli Pasta



Malzemeler

Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Kreması için;
2 kutu labne peyniri
250 gr süzme yoğurt
1 su bardağı pudra şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için;
Orman meyvesi ( frambuaz, karadut, ahududu)
Çilekli soğuk jöle

Yapılış

  • Kek için; margarin, şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Elenmiş un, kakao ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
  • Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülüp 170 derecede pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Krema malzemesi çırpılır.
  • Hazırlanan krema soğuyan kekin üzerine dökülür.
  • Üzeri meyvelar ile kaplanır, su ile gevşetilmiş jöle yayılıp buzdolabında bir süre dinlendirildikten sona servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder