Rumeli Puf Böreği


Malzemeler

Hamuru için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiğince un

Arası için;
125 gr margarin

İçi için;
250 gr beyaz peyniri
1/2 demet maydanoz

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Yapılış

  • Hamur için bütün malzeme karıştırılıp alabildiğince un ile yoğurulur.
  • Hamur 5 bezeye ayrılıp he beze tabak büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına margarin sürülerek üst üste konulur. En üste yağ sürülmez.
  • Üzerine bez örtülüp buzdolabında dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkartılıp yarım santim kalınlığında açılı.
  • Su bardağının ağzı ile yuvarlak kalıp çıkartılır.
  • İç malzeme konulup ay şeklinde kapatılır.
  • Kızgın yağda kızartılıp sıcak seviş yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder