Zeytinyağlı Patlıcan


Malzemeler

1,5 kg patlıcan
4 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet sivri biber
6 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Zeytinyağı
1 tutam fesleğen

Yapılış

  • Patlıcanla tamamen soyulduktan sonra parmak ucu büyüklüğünde doğranıp, tuzlu suda bekletilir.
  • Piyazlık doğranmış soğan ince kıyım sarımsak ve biberler zeytinyağında kavurulur.
  • Üzerine kabuğu soyulup küp doğranmış domates eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Sos kıvamına gelince patlıcanlar tozşeker, tuz eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alınıp ince kıyım fesleğen eklenir.
  • Ilık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder