Malzemeler
1,5 kg patlıcan
4 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet sivri biber
6 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Zeytinyağı
1 tutam fesleğen
Yapılış
- Patlıcanla tamamen soyulduktan sonra parmak ucu büyüklüğünde doğranıp, tuzlu suda bekletilir.
- Piyazlık doğranmış soğan ince kıyım sarımsak ve biberler zeytinyağında kavurulur.
- Üzerine kabuğu soyulup küp doğranmış domates eklenip kavurmaya devam edilir.
- Sos kıvamına gelince patlıcanlar tozşeker, tuz eklenip kısık ateşte pişirilir.
- Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alınıp ince kıyım fesleğen eklenir.
- Ilık olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder